onsdag 14 oktober 2009

San Francisco - Söndag - Alcatraz

På söndagen gick vi upp ganska tidigt eftersom vi hade köpt biljetter till Alcatraz turen kl tio. Vi började med frukost på ett mysigt fik/hotell i närheten av vårt hotell. Vi åt pannkakor, yoghurt med Granola och frukt och ett ägg. Mums!

På söndagen var det iskallt och mulet, så vi höll på att frysa ihjäl på färjan ut till Alcatraz. Men det var det värt, vilken upplevelse alltså. Att få se detta världskända fängelse som har haft den ena brottslingen värre än den andra och som faktiskt är byggt av brottslingarna själva. Fångar var bland annat Al "Scarface" Capone, "The Birdman" och Creepy. Vi fick på oss varsinna hörlurar med bandspelare som man fick gå runt med när en guide (en gammal officer) berättade om olika händelser på Alcatraz. Det var väldigt spännande, bland annat berättade han om hur fångarna hörde ljud och röster från San Francisco, speciellt på nyårsafton, fångarna var så nära friheten men ändå så långt bort. Han berättade även om hur några fångar lyckades fly genom ett litet hål i sina celler osm de lyckats göra med hjälp av en sked. Vi fick också berättat för oss om ett rymningsförsök som orsakade två officierers död och tre fångars död.


Efter Alcatraz blev det en sväng på stan innan det var dags att ta flyget tillbaka till varma San Diego.

1 kommentar:

Linda sa...

Fan va ni lyxar (förutom det med fängelset då) :) jag blir lite avundsjuk. Här är det fortfarande sinnessjukt mycket att göra så är därför lite dålig till att höra av mig till dig. Idag har jag varit på Gina utförsäljning. Stod i kö 2timmar i 3 minus grader, köpte sen några fina grejer till superbra priser men det var tveksamt att det var värt det. Nästa helg ska vi till Anna och David. Det blir skoj, ser nästan aldrig henne här i skolan :( Nu slänger det snart ut mig från biblioteket på skolan så det är nog dags att ta cykeln hem. Längtar efter dig!