onsdag 14 oktober 2009

San Francisco - Lördag

Lördagen började med frukost på Starbucks och sen var det dags för shopping. Som sagt, både jag och Frida har ett stort shoppingintresse och båda har gått butikschefsutbildning, då är det ett måste att spana in butikerna när man är i en storstad som San Francisco. Vi hittade bland annat en jätte stor Forever 21 butik, med häftig butikskommunikation.

Eftersom det var så kallt och vi hade med oss på tok för lite kläder, blev första inköpet en tröja. Jag köpte även ett par mc-boots från Ralph Lauren, en dunväst från Abercrombie och en klänning från Urban Oufitters. Och inte att förglömma en julgransprydnad i form av en Cable Car (deras berömda spårvagn). Efter shoppingen åt vi lunch på en grillrestaurang bestående av en Laxsallad.
När vi hade ätit lunch var det dags för att åka den världsberömda Cable Car, som tar en från Market Street till Lombard Street. Det var lite läskigt att åka den gamla spårvagnen som gav ifrån sig konstiga ljud, med tanke på att man åkte i väldigt branta backar. Men kul var det. Vi gick av vid Lombard Street och promenerade till serpentin vägen och världens brantaste backe.

Efter en dag på stan och ytterligare några sevärdheter, gick vi till hotellet för att ladda om inför kvällen. Tanken var att ta en powernap och sen ut på en restaurang. Vi hade köpt med oss chips, choklad, jordgubbar och en flaska Rieseling och parkerade oss i sängen. Lyckliga över att få ha lyxigheter som TV (som vi inte har i San Diego) fastnade vi framför en film med Will Smith, som var så bra att vi inte kunde slita oss förrän efter två timmar. Vi skyndade oss att göra oss iordning och gick sedan ut i den mörka och kalla San Francisco kvällen. För att vara på den säkra sidan och få god mat gick vi till Cheesecake Factory, vår favorit restaurang i San Diego. Och det blev heller inte nu en besvikelse, efter att ha väntat i 1 timma och 30 min och en nära döden upplevelse för att jag höll på att hungra ihjäl, fick vi äntligen ett bord. Jag beställde in världens godaste fläskfilé medaljonger med potatismos och rödvinssås. Lyckan var komplett. Givetvis blev det efterrätt, en supergod choklad cheesecake. Vid bordet bredvid satt ett par från Texas som vi småpratade lite med och de tyckte att vi hade en fin accent och undrade vart vi kom ifrån. Mycket trevliga. Rekommenderade oss även att åka till Hawaii. Efter Cheesecake promenerade vi upp för en backe till en bar som låg längst upp på ett hotell, 19e våningen. Men det kostade 15 dollar bara för att gå in, så vi kände att det inte riktigt var värt det. Men vi fick ett smakprov på utsikten iallafall. Det var mäktigt! Mn trötta som vi var efter att ha varit igång hela dagen, så var det skönt att gå hem och lägga sig. Dessutom skulle vi upp tidigt eftersom vi skulle åka till Alcatraz på söndagsmorgonen kl tio.

Inga kommentarer: